NVIDIA збирається задовольнити високий попит на чипи для ШІ в Японії

Американська компанія NVIDIA має намір задовольнити надзвичайно високий попит на чипи для ШІ в Японії. Про це заявив гендиректор виробника Дженсен Хуанг під час візиту в цю країну, пише Reuters.

«Попит дуже високий, але я пообіцяв прем’єр-міністру, що ми зробимо все можливе, щоб визначити пріоритетом потреби Японії в графічних процесорах», – сказав він журналістам в офіційній резиденції прем’єр-міністра Японії Фуміо Кісіди в Токіо.

Цей візит відбувся невдовзі після того, як Японія ухвалила додатковий бюджет, який включає близько $13,6 млрд для розвитку напівпровідникової галузі.

«Напівпровідникова промисловість, яку Японія зараз починає розвивати та стимулювати, буде здатна виробляти графічні процесори», – додав також гендиректор NVIDIA.

Недавно NVIDIA повідомила клієнтам у Китаї, що відкладає до початку 2024 року вихід нового ШІ-чипа, який компанія розробила, щоб відповідати експортним обмеженням США. За інформацією джерел, йдеться про чип H20. Продукт мав з’явитися 16 листопада, але тепер це потенційно станеться в I кварталі наступного року.