Все, BBC остаточно скасовує Top Gear

Одне з найвідоміших у світі телевізійних шоу — Top Gear — скасовано. У своїй заяві BBC повідомляє, що після торішньої аварії одного з ведучих було прийнято рішення про зупинку виробництва програми.

Про це розповідає видання The Guardian.

«Зважаючи на виняткові обставини, BBC вирішила призупинити виробництво шоу у Великій Британії на найближчий час. BBC залишається відданою Фредді, Крісу та Педді, які були в центрі відродження шоу з 2019 року, і ми раді новим проєктам, які розробляються з кожним із них. Найближчим часом ми розповімо більше про це. Ми знаємо, що закриття шоу буде невтішною новиною для шанувальників, але це правильне рішення» — йдеться у заяві BBC.

Наприкінці 2023 року під час фільмування чергового епізоду 34-го сезону Top Gear на аеродромі Dunsfold Park, ведучий Ендрю «Фредді» Флінтофф потрапив у аварію, після чого його доставили у лікарню медичним гелікоптером. З того моменту не вийшло жодного нового епізоду програми.

В жовтні BBC Studios та пан Флінтофф дійшли згоди про виплату ведучому £9 мільйонів за отримані травми. Проте в шоу він все одно не повернеться.

Тепер BBC повідомило про закриття програми й поки що невідомо, чи повернеться Top Gear в ефір у майбутньому. 

Нагадаємо, що нині Top Gear і без цього мав певні проблеми. Перезапуск шоу у 2002 році з ведучими Джеремі Кларксоном, Річардом Гаммондом та Джеймсом Меєм був найвдалішим періодом класичної програми, яка випускалася ще з 1977 року. Через конфлікт Джеремі Кларксона з продюсером шоу, а також попередні інциденти, ведучого звільнили з BBC, після чого з програми також пішли пани Гаммонд та Мей. Це сталося у 2015 році.

З того моменту програма змінювала ведучих та деякі формати, але минулих успіхів повторити не вдалося. Останніми ведучими шоу були Ендрю Флінтофф, Кріс Гарріс та Педді МакГіннес.

Однак в заяві BBC також є окреме речення, яке каже, що «на всю іншу діяльність Top Gear ця перерва не вплине, включно з міжнародними форматами, діджиталом, журналами та ліцензуванням».