Meta розпустила підрозділ RAI, який шукав проблеми у підходах до навчання ШІ

Компанія Meta розпустила підрозділ Відповідального штучного інтелекту (Responsible AI, RAI). Він займався виявленням проблем у підходах до навчання ШІ. Про це пише The Verge із посиланням на The Information.

Тепер деякі співробітники RAI перейдуть до підрозділу, який займається генеративним штучним інтелектом, а інші працюватимуть над інфраструктурою ШІ Meta.

Попри реорганізацію в Meta обіцяють й надалі приділяти увагу відповідальному розвитку ШІ. За словами представника компанії Джона Карвілла, Meta «продовжуватиме визначати пріоритети та інвестувати в безпечну та відповідальну розробку ШІ».

Як відомо, команда RAI працювала з 2019 року. Вона опікувалась питаннями того, чи навчаються моделі компанії на адекватно різноманітній інформації. Це робилося, щоб запобігати проблемам із модерацією на платформах Meta.

Але, як пише видання, команда цього підрозділу була обмеженою в автономії. Тож перед реалізацією запропонованих ініціатив мали відбуватися тривалі переговори із зацікавленими сторонами.