Microsoft використовуватиме ШІ-інструмент Be My Eyes, щоб обслуговувати слабозорих клієнтів

Microsoft співпрацюватиме з додатком для сліпих та слабозорих людей Be My Eyes, щоб полегшити користувачам із вадами зору доступ до служби підтримки клієнтів компанії. Про це пише Bloomberg.

Be My Eyes заснували у 2015 році. Принцип роботи додатка полягає в тому, щоб зв’язувати слабозорих чи сліпих людей зі зрячими волонтерами, які можуть допомогти їм у розв’язанні певних задач.

Стартап також має інструмент штучного інтелекту під назвою Be My AI, який використовує ChatGPT-4 від OpenAI для створення опису фотографії, яку зробила людина, наприклад, етикетки чи товару в магазині.

Тепер Be My Eyes оголосила про інтеграцію технології Be My AI в службу підтримки Microsoft Disability Answer Desk, яка обробляє дзвінки клієнтів.

Співпраця дозволить незрячим користувачам продуктів Microsoft розв’язувати проблеми з обладнанням або виконувати такі завдання, як встановлення програмного забезпечення Windows без допомоги людини.

«OpenAI пишається співпрацею з Be My Eyes. Вони використовують наші моделі штучного інтелекту, щоб значно покращити повсякденне життя слабозорих або сліпих людей», – сказали у зв’язку з цим у компанії OpenAI.

За оцінками Be My Eyes, інструмент ШІ допомагає пришвидшити обробку запитів. На це в середньому витрачається чотири хвилини. А от обробка запитів, до яких залучено людей, триває близько 12 хвилин.

В Be My Eyes також додали, що з моменту заснування стартапу на нього зареєструвалися близько 560 тис. людей. А після запуску ШІ-функції додаток отримав 25 тис. нових користувачів.