Обличчя людей з білою шкірою, які згенерував штучний інтелект, виглядають реалістичніше, ніж обличчя реальних людей

Команда дослідників з Австралії, Великої Британії та Нідерландів провела опитування, в якому визначила, що обличчя людей з білою шкірою, які згенерував штучний інтелект, виглядають реалістичніше, ніж обличчя реальних людей.

Як повідомляються The Guardian, 124 людини, які брали участь в опитуванні, назвали 66% згенерованих ШІ фото людей з білою шкірою справжніми людьми, в той час, як лише 51% фото справжніх людей назвали реальними.

Коли учасникам опитування показували згенеровані та реальні фото людей з іншим відтінком шкіри, результати як для справжніх фото, так і для згенерованих ШІ складали близько 51%.

Дослідники вважають, що така різниця у визначенні реальності людини та правдоподібності створених штучним інтелектом фото пов’язана з тим, що ШІ натреновували здебільшого фотографіями людей з білою шкірою.

Попри те, що учасники опитування не надто успішно могли розрізняти справжніх людей від створених ШІ, команда дослідників створила спеціальну систему машинного навчання, яка може відрізнити їх з точність до 94%.