Steam може дозволити приховати ігри, яких соромиться гравець

Магазин ігор Steam розглядає можливість впровадження нової функції, яка дозволить користувачам позначати окремі ігри як приватні, приховуючи їх від своїх друзів та громадськості. На цю функцію натякнув Павел Дюндік, творець інструменту SteamDB, який опублікував скріншот, що показує опцію «Позначити як приватну» в меню гри.

Ця опція дозволила б користувачам тримати певні ігри якомога далі від сторонніх очей через їхній сором’язливий характер, велику тривалість гри або вміст для дорослих.

Зараз налаштування приватності в Steam є всеохоплюючими та дозволяють користувачам встановлювати для всього свого профілю, деталей гри та інших елементів значення «Публічний», «Тільки для друзів» або «Приватний». Однак запропонована функція дасть користувачам можливість вибірково приховувати ігри зі свого профілю. Такий підхід до конфіденційності може бути особливо корисним для тих, хто бажає підтримувати певний імідж або просто тримати свої захоплення еротичними іграми в таємниці.

Впровадження індивідуальних налаштувань приватності в іграх слідує за ширшим переходом Valve до більш приватних налаштувань за замовчуванням, що вплинуло на такі інструменти збору даних, як Steam Spy. Поки що невідомо, як ця нова опція конфіденційності вплине на інструменти ведення статистики, такі як SteamDB, або на продажі ігор для дорослих на платформі.