Google відмовились від API-проєкту, який мав би допомогти ідентифікувати користувачів Chrome

У липні Google почали працювати над Web Integrity API для Chrome. Проєкт мав би допомогти вебсайтам підтвердити автентичність користувача та його пристрою/браузера, однак, як повідомили 9to5Google, компанія вирішила відмовитись від цієї ідеї почувши відгук спільноти.

Web Integrity API давав би можливість вебсайтам «запросити токен, який засвідчує ключові факти про середовище, в якому працює їхній клієнтський код». Це могло б допомогти визначати маніпуляції з акаунтами в соціальних мережах, боротися з трафіком від ботів, запобігати викраденню акаунтів тощо.

Натомість Google представила оновлений API Android WebView, який дозволяє вбудовувати відео та аудіо в програми Android із розширеними параметрами конфігурації та налаштування інтерфейсу користувача.

Попередньо проблема полягала у тому, що цей API можна було використовувати як засіб для шахрайства, оскільки розробники додатків могли отримувати доступ до вебвмісту та перехоплювати або змінювати взаємодію користувачів із ним.

Оновлений API дозволить постачальникам медіа отримувати спеціалізовану відповідь цілісності, яка містить вердикт цілісності пристрою та програми, щоб вони могли переконатися, що їхні потоки працюють у безпечному та надійному середовищі.