Apple Watch могли б працювати з Android, але iPhone став на заваді

З моменту своєї появи у 2016 році Apple Watch залишаються ексклюзивом для iPhone, тоді як деякі конкурентні «розумні» годинники навіть з Android Wear все одно отримують підтримку смартфонів Apple. Тобто iPhone все ще залишається монополістом, коли йдеться про Apple Watch.

Марк Гурман з Bloomberg розповів, що колись така ситуація могла змінитися, проте в останній момент проєкт «розвернули».

Він мав кодову назву Project Fennel. Окрема команда інженерів Apple працювала над інтеграцією Apple Watch з Android-смартфонами. Вона мала допомогти просуванню «розумного» годинника на тих ринках, де Apple мала невелику долю.

Яким саме чином реалізувалася така підтримка пан Гурман не розповів. Й тут залишається багато змінних, адже годинник має підтримку чималої кількості як власних застосунків Apple, так й програм сторонніх розробників, та й організація сповіщень також мала б ряд своїх обмежень. І як планувалася подібна сумісність, на жаль, в матеріалі не зазначається.

Project Fennel був практично готовим до релізу, коли керівництво «згорнуло» задум. Приводом для відмови подібної інтеграції стали продажі iPhone, які б потенційно могли впасти. «Віддавши годинник (Apple Watch — ред.) Android, ви б “розбавили” його цінність для iPhone» — коментує джерело видання.

Apple Watch в своїй категорії все ще залишаються, хоча й не найдешевшою, все одно чи не найкращою пропозицією. Й саме це має виступати додатковим стимулом перейти з Android на iPhone, і тим паче стримувати чинних користувачів від зворотного.