Intel та AMD сподіваються на відновлення ринку ПК завдяки AI PC

Зростання прибутків Intel та AMD свідчить про те, що ринок персональних комп’ютерів відновлюється після пандемії. Крім того, керівники обох компанії сподіваються, що інтеграція штучного інтелекту в ПК прискорить це зростання. Про це пише Reuters.

Керівники обох компаній говорили про стабілізацію ринку ПК під час інвесторських дзвінків щодо доходів за минулий квартал.

«Поява AI PC [ПК зі штучним інтелектом] є переломним моментом для індустрії ПК», – сказав генеральний директор Intel Пет Гелсінгер.

AI PC, або ПК із підтримкою штучного інтелекту – це комп’ютери з вдосконаленими чіпами, здатними запускати просунуті мовні моделі та програми на базі таких технології, безпосередньо на пристрої, а не у хмарі.

«Ми очікуємо деяке зростання до 2024 року, оскільки ми думаємо про появу AI PC [ПК зі штучним інтелектом] і деякі цикли оновлення Windows», – каже керівник AMD Ліза Су.

У III кварталі 2023 р. бізнес AMD, орієнтований на ПК, продемонстрував найсильніше зростання за останні два роки. У той самий час зниження доходу підрозділу ПК Intel було найповільнішим за останні вісім кварталів, що вже є суттєвим прогресом.

Що ж, здається в нас є нова категорія ПК і нове модне слово, яке виробники комп’ютерного заліза будуть повторювати протягом декількох наступних років – AI PC.