WeWork готується наступного тижня подати заяву про банкрутство

Американська компанія WeWork, яка мала репутацію одного із найдорожчих стартапів, планує наступного тижня подати заяву про банкрутство. Про це пише Bloomberg із посиланням на The Wall Street Journal.

Зараз WeWork веде переговори з кредиторами про «покращення свого балансу» та вживає заходів для раціоналізації використання своєї нерухомості. Крім того, компанія уклала угоду про відстрочку платежів із кредиторами. Але термін її діє спливає за сім днів.

Представник компанії каже, що вона «не коментує спекуляції». Однак додав, що угода про відтермінування дасть час для продовження переговорів із ключовими стейкхолдерами. Також він додав, що WeWork має «чітке, довгострокове бачення майбутнього».

WeWork була заснована у 2010 році. Вона займається забезпеченням спільного робочого простору для фрилансерів, представників малого бізнесу та великих корпорацій.

Співзасновником WeWork став мільярдер Адам Нейман. Компанії вдалося залучити мільярди доларів та демонструвати впевнене зростання. Її вартість в пікові моменти оцінювалася в $47 млрд.

Однак ситуація кардинально змінилася після провалу IPO компанії. Ще одним серйозним викликом стала пандемія, коли замість роботи в офісах працівники почали працювати віддалено з дому.