Технологія Circu Li-ion дозволить перевіряти стан батарей для повторного використання

Нова машина для утилізації батарей здатна за лічені секунди діагностувати стан джерела живлення. Про розробку люксембурзького стартапу Circu Li-ion розповів його співзасновник і генеральний директор Антуан Велтер, пише TechCrunch.

«Ми точно знаємо, який елемент можна використовувати повторно, а який ні», – пояснив він важливість розробки.

Машина ідентифікує стан батареї за зовнішнім виглядом, використовуючи штучний інтелект та базу даних про батареї. Вона відокремлює електрохімічні комірки від інших елементів і визначає їхній стан.

Елементи у відмінному чи навіть задовільному стані можна використовувати повторно, а от ті, які не проходять перевірку, зрештою потрапляють на переробку.

Крім цього, завдяки машині є змога уникнути втрати цінних матеріалів під час перероблювання. Технологія Circu Li-ion гарантує, що матеріали не будуть знищені, а використають ще раз.

«Є багато цінних матеріалів, які ми можемо вилучити, і які не повинні потрапляти в подрібнювач», – сказав Антуан Велтер.

До слова, раніше в Міжнародному енергетичному агентстві, яке здійснює аналіз даних для глобальної енергетичної політики, прорахували, що до 2025 року світ може зіткнутися з дефіцитом літію.