Гендиректор Microsoft назвав помилкою відмову від Windows Phone та мобільних пристроїв

Генеральний директор Microsoft Сатья Наделла визнав, що відмова від Windows Phone та мобільних пристроїв була помилкою. Про це пише The Verge із посиланням на Business Insider.

«Рішенням, про яке, на мою думку, багато хто говорить – і одне з найскладніших рішень, яке я ухвалив, коли став генеральним директором, – був наш вихід із того, що я називаю мобільним телефоном, – сказав він. – Озираючись назад, я думаю, що ми могли б зробити так, щоб це працювало».

Windows Phone припинила свою роботу через кілька років після того, як було списано телефонний бізнес Nokia. Відтоді Microsoft випустила телефони Surface Duo та Surface Duo 2 на базі Android. Однак без наступника та без оновлень програмного забезпечення майбутнє серії лишається незрозумілим.

Сатья Наделла став третім керівником технологічного гіганта, який визнав, що компанія припустилася серйозних помилок у мобільному секторі. Він замінив на посаді Стіва Балмера та списав $7,6 млрд, пов’язаних із покупкою Microsoft телефонного бізнесу Nokia.

Раніше співзасновник та колишній гендиректор компанії Білл Гейтс сказав, що його найбільшою помилкою стало те, що Microsoft програла Android. А от Стів Балмер вважав, що iPhone не приваблює бізнес-клієнтів, бо не має клавіатури. Згодом він шкодував про те, що не зосередився на телефонах набагато раніше.