Мем Goatse, як урок: розробник Sqword провчив сайти, які хотіли заробити на грі

Один із творців безплатної гри Sqword Джош Сіммонс доволі винахідливо провчив сайти, які вирішили без дозволу заробити на його розробці, пише PC Gamer.

Sqword – це гра, в якій користувачі намагаються складати слова. Тут діє принцип: чим довше слово – тим більше балів отримує учасник. Гра була у вільному доступі на сайті sqword.com.

Однак виявилося, що Sqword зацікавила не лише гравців, а й кілька порталів із метою монетизації. Гру розміщали на сайтах за допомогою iFrame разом із власною рекламою для отримання прибутку.

За інформацію 404, Джош Сіммонс дізнався про ситуацію та став діяти. Він вирішив використати популярний, але трохи шокуючий мем Goatse, який відображатиметься, якщо Sqword спробують розмістити на сайті за допомогою iFrame.

«Зрілим і відповідальним кроком було б додати на сторінку опис політики безпеки контенту, – заявив розробник. – Я не є зрілим, тому замість цього я вирішив відобразити шокуючу картинку початку 2000-х років Goatse з приємним повідомленням, що накладається на неї замість додатку, якщо Sqword виявить, що вона знаходиться в iFrame».

Цей мем настільки відомий, що не потребує опису. Але якщо раптом хтось забув, про що мова, то варто набратися сміливості та зробити запит у пошуковик. Масштаби помсти розробника стануть зрозумілими.

Джош Сіммонс каже, що це зображення зрештою з’явилося щонайменше на 8 доменах, які йому не належать. І, за його словами, це – одне з найбільших його досягнень, як розробника. Свій вчинок він назвав уроком для інших.