Google готується тестувати функцію, яка приховає IP-адреси користувачів Chrome

Google готується до тестування нової функції у браузері Chrome. Це «Захист IP-адрес» (IP Protection) для посилення конфіденційності користувачів шляхом приховування їхніх IP-адрес. Про це пише BleepingComputer.

Хоча IP-адреси є потенційними векторами для відстеження, вони також незамінні для таких важливих вебфункцій, як маршрутизація трафіку, запобігання шахрайству та інших мережевих завдань.

Функція «Захист IP-адрес» допоможе заблокувати можливість відстежувати IP-адреси, маршрутизуючи сторонній трафік із певних доменів через проксі-сервери, роблячи IP-адреси користувачів невидимими для цих доменів.

З розвитком екосистеми розвиватиметься й «Захист IP-адрес», адаптуючись, щоб продовжувати захищати користувачів від міжсайтового відстеження та додавати додаткові домени до проксі-трафіку.

«Chrome знову впроваджує пропозицію для захисту користувачів від міжсайтового відстеження за допомогою IP-адрес. Ця пропозиція являє собою проксі-сервер конфіденційності, який анонімізує IP-адреси для визначення трафіку, як описано вище», – йдеться в описі функції.

Тестування та розгортання функції планують реалізувати в кілька етапів. При цьому розробники мають намір враховувати регіональні особливості. Випробування готуються провести між версіями Chrome 119 і Chrome 225.