Помста з того світу: Windows Phone допомагає обходити спливаюче вікно про заборону блокувальників реклами на YouTube

YouTube завжди фінансувався коштом реклами та преміумпідписки, проте користувачам було відносно просто блокувати цю рекламу за допомогою різних розширень для браузерів. Однак нещодавні заходи YouTube, спрямовані на протидію цьому, викликали значну негативну реакцію.

Багато користувачів висловили своє розчарування, особливо новим спливаючим повідомленням YouTube, яке з’являється для тих, хто користується блокувальниками реклами, як зазначено в одному з дописів на Reddit. Численні онлайн-публікації та відео пропонують способи обійти це спливаюче вікно. Але цікаво, що операційна система Windows Phone також стала розв’язанням цієї проблеми, повідомляє Windows Central.

Відсутність підтримки операційної системи Windows Phone з боку Google була значним фактором занепаду платформи для смартфонів Microsoft. Google не тільки не підтримував її, але й активно перешкоджав доступу до неї третіх сторін. Microsoft навіть створила власний додаток YouTube для Windows Phone, але Google заблокував його. Проте зараз давно закрита операційна система завдає удар у відповідь.

Користувач Twitter, @endermanch, поділився методом, як обійти спливаюче вікно блокування реклами на YouTube за допомогою вже неіснуючої Windows Phone. Використовуючи перемикач користувацьких агентів, наприклад ось цей, користувачі можуть змусити YouTube сприймати свій пристрій як Windows Phone.

Користувацький агент — це, по суті, ідентифікатор, який розкриває пристрій, версію браузера та операційну систему, що використовується. Наразі перехід до агента користувача Windows Phone, схоже, ефективно усуває спливаюче вікно YouTube, дозволяючи безперервний перегляд без реклами. Крім того, деякі користувачі виявили, що розширення uBlock Origin все ще ефективно працює для YouTube як у Chrome, так і в Microsoft Edge.

Однак це обхідне рішення може бути тимчасовим, оскільки Google може розглянути та виправити цю лазівку. Проте, на цей час Windows Phone, яка була закрита в тому числі через небажання Google пропонувати YouTube та інші популярні додатки на цій платформі, сміється останньою.

Невдоволення інтернет-спільноти новим підходом YouTube набуло широкого розголосу. Хоча зараз спливаюче вікно викликає лише роздратування, адже його можна закрити, щоб продовжити перегляд, зростає занепокоєння, що незабаром YouTube може повністю закрити користувачам з блокувальниками реклами доступ до відео. Цей крок стане віддзеркаленням успішної стратегії Netflix, яка обмежила обмін паролями, водночас збільшивши кількість підписників.