SpaceX подала до ITU загадкову заявку на використання майже 30 тис. супутників

Компанія SpaceX подала до Міжнародної спілки електрозв’язку (ITU) загадкову заявку на використання 29,988 тис. супутників. Про це повідомляє PCMag.

ITU – це світовий регулятор, який здійснює нагляд за розподілом радіочастот для супутникових провайдерів. Тож заявка SpaceX може бути спробою компанії розширити радіочастотний діапазон перед оновленням Starlink.

У документі вказано, що супутники планується використовувати на 288 орбітальних площинах на висотах від 350 до 614 км. Примітно, що спершу на сайті ITU не було згадки про SpaceX у цьому контексті. Замість цього була інформація, що заявка надійшла від Королівства Тонга. Однак згодом у спілці підтвердили, що йдеться саме про SpaceX.

«Однак ITU не може підтвердити, що ця заявка стосується додаткових супутників, можливо, вона стосується додаткових частот», – зауважив представник агентства.

Спеціалісти вважають, що ця заявка є спробою компанії модернізувати Starlink в умовах зростаючої конкуренції.

«Частково це спроба просто захопити діапазон, про який ще ніхто не думає», – заявив консультант у галузі супутникового зв’язку Тім Фаррар.

Його думку засвідчує той факт, що в заявці SpaceX згадується використання супутників для зв’язку в діапазоні частот від 123 000 МГц до 174 500 МГц, з яким Starlink ще не працює.

Нагадаємо, що SpaceX отримала контракт Космічних сил США, згідно з яким компанія надаватиме військовим супутниковий зв’язок у межах програми Starshield. Передбачається, що вона надаватиме послуги, використовуючи свою мережу супутників зв’язку Starlink.