Apple вже 17 жовтня оновить лінійку iPad, кажуть інсайдери

Цього тижня Apple готується представити нові оновлення для своєї лінійки iPad, анонс яких, ймовірно, буде зроблено у вівторок, 17 жовтня, як повідомляє Supercharged і підтверджують джерела 9to5Mac. Моделі iPad, які отримають оновлення, включають iPad Air, iPad mini та базову модель iPad. Очікується, що вони принесуть покращення специфікацій, але без змін у дизайні.

iPad Air, який востаннє був випущений навесні минулого року і наразі оснащений чипом M1, буде оновлений до процесора M2. З іншого боку, новий iPad mini, за прогнозами, отримає A16 Bionic, що є невеликим оновленням наявного чипа A15 Bionic. Крім того, є інформація про те, що новий iPad mini буде оснащений новим контролером дисплея для розв’язання проблеми «желейної прокрутки», яка спостерігається в поточному поколінні.

Базова модель iPad, яка була оновлена рік тому, отримала новий дизайн тонкої рамки, свіжі кольори та бічну кнопку Touch ID. Зараз він працює на чипі A14 Bionic. Хоча точні технічні характеристики майбутньої моделі 11-го покоління залишаються невизначеними, є припущення, що якщо iPad mini отримає процесор A16, то базова модель iPad може наслідувати його приклад.

Однак лінійка iPad Pro поки що залишиться незмінною. Останнє її оновлення відбулося в жовтні 2022 року, а моделі наступного покоління, які, за чутками, вперше будуть оснащені OLED-дисплеями, очікуються не раніше кінця наступного року.