«Народний суперкар» на п’ятницю: фінальна серія Hennessey Exorcist Camaro ZL1

Завершуємо тиждень справжніми «американськими м’язами» у вигляді супер-купе Hennessey Exorcist Camaro ZL1 Final Edition. Як нескладно здогадатись з назви, автомобіль побудовано на основі Chevrolet Camaro у версії ZL1, що вже означає бензиновий двигун LT4 V8 6.2 потужністю 650 «коней», розвинену аеродинаміку, спортивний салон.

Проте компанії Hennessey цього було замало – й вони взялись за комплексне доопрацювання автомобіля. Так купе Hennessey Exorcist Camaro ZL1 отримало більш ефективний та потужний компресор, змінені ГБЦ зі шліфованими каналами, оригінальні розподільчі вали НРЕ та спеціальні клапани. А ще була доопрацьована система подачі палива та охолодження двигуна.

Результат – понад 1000 «коней» та прискорення 0-60 миль/год. (0-97 км/год) лише за 2,1 секунди. При цьому максимальна швидкість автомобіля Hennessey Exorcist Camaro ZL1 сягає 349 км/год.

Тобто: за показниками потужності, динаміки, швидкості автомобіль Hennessey Exorcist Camaro ZL1 може називатись не просто «купе», а навіть «супер-купе»: адже він повністю відповідає рівню початкових суперкарів. При цьому коштує помітно дешевше – старт «лише» від $135 тис.

Щоправда, вартість саме версії Hennessey Exorcist Camaro ZL1 Final Edition наразі невідома. Адже це справжні ексклюзив, що буде випущено у кількості 57 екземплярів – на честь років випуску моделі Camaro, яку невдовзі будуть знімати з конвеєра. Чудове прощання з легендою масл-карів: яскраве та потужне!