Хідекі Камія, творець Bayonetta та Devil May Cry, розповів про плани на майбутнє

Хідекі Камія, який тільки но нещодавно звільнився з PlatinumGames, одним зі засновників якої він сам і був, створив YouTube канал та розповів чому залишив компанію та поділився планами на майбутнє.

Я залишив компанію, тому що хотів слідувати своїм переконанням як творець ігор та вибрати правильний шлях, щоб рухатись далі. Тож я не закінчую кар’єру, я хочу продовжувати створювати ігри.

Він розповів, що протягом наступного року не зможе працювати в ігровій індустрії через певні причини, які, швидше за все, полягають у його контракті з PlatinumGames. Також він сказав, що готовий буде розглянути будь-яку пропозицію від компанії, яка запропонує йому «100 мільйонів єн на рік».

На своєму YouTube каналі Хідекі, як творець ігор з 30-річним стажем, буде робити контент абсолютно непов’язаний зі створенням ігор. У своєму відео, де, до речі, є англійські субтитри, він навіть розповів історію про те, як готував каррі та дивився Netflix і YouTube цілими днями, тож, ймовірно подібні відео у нього виходитимуть й надалі.

Хідекі Камія розпочав свою кар’єру в 1994 році в Capcom, де через кілька років став режисером Resident Evil 2, а вже у 2001 створив Devil May Cry. В період з 2004 по 2006 Камія працював у Clover Studio, де розробляв такі ігри як Viewtiful Joe та Okami. Покинувши Clover Studio, він разом з Шінджі Мікамі та Ацуші Інабою заснував власну студію PlatinumGames, де створив ще одну легендарну гру — Bayonetta.