Поставки Google Pixel сягнули майже 38 мільйонів з 2016 року

Google Pixel, хоч і не є домінуючим гравцем на світовому ринку смартфонів, але впевнено прогресує. Після нещодавнього запуску серії Pixel 8 оновлені дані свідчать, що загальний обсяг поставок Google Pixel сягнув близько 38 мільйонів одиниць. Це значне зростання, особливо за останній рік, повідомляє 9to5Google.

Франциско Джеронімо, віцепрезидент IDC, розповів, що з 2016 по 2023 рік було поставлено 37,9 мільйона смартфонів Google Pixel. Він підкреслив, що продажі зростали «двозначними цифрами» протягом останніх років. Для порівняння, в той час, як Apple, за оцінками аналітичних компаній, щорічно постачає понад 224 мільйони iPhone, поставки Pixel не є чимось надзвичайним, але для Google важливо, що вони постійно зростають.

У 2018 році компанія подвоїла поставки Pixel порівняно з дебютним роком, досягнувши трохи менш як чотирьох мільйонів одиниць. У 2019 році ці цифри ще більше зросли, і лише за цей рік Google відвантажила 7,2 мільйона пристроїв.

Перед запуском Pixel 7 компанія Google наблизилася до 30-мільйонної позначки, продавши 27,6 мільйона пристроїв. Це означає, що за останні 12 місяців Google відвантажила приблизно 10 мільйонів смартфоні Pixel, встановивши новий рекорд для бренду, перевищивши попередній максимум у 7,2 мільйона одиниць.

Таке зростання можна пояснити збільшенням популярності Pixel на таких ринках, як США та Японія. У звіті за другий квартал цього року підкреслюється, що Google Pixel приносить прибуток, тоді як інші бренди Android переживають занепад. Цікаво, що Японія стала найбільшим ринком Google для смартфонів Pixel. Крім того, Google був єдиним брендом смартфонів у Північній Америці, який не зазнав річного падіння поставок.

На завершення слід зазначити, що послідовні зусилля Google на ринку смартфонів, схоже, приносять свої плоди, оскільки компанія продовжує зміцнювати свою присутність на ньому.