У сферичному приміщенні Sphere у Лас-Вегасі розпочалися концерти – першими виступили U2

У величезному сферичному приміщені Sphere в Лас-Вегасі відбувся перший концерт – перед глядачами виступила легендарна група U2. Відео та фото грандіозної події користувачі активно розповсюджують в мережі. Про це пише ArchDaily.

Унікальність заходу – саме в місці його проведення. Це приміщення з грандіозним екраном, який оснащено 1,2 млн світлодіодів. Висота конструкції сягає 112 м, а ширина – 34 м. Все це створює в глядачів неповторні відчуття.

Деякі відео вражають настільки, що геть втрачається відчуття реальності. Технології створюють враження, начебто людина перебуває десь на відкритому просторі.

Проєкт розробило архітектурне бюро Populous, а вперше його анонсували в 2018 році. Вартість Sphere оцінюється в неймовірні $2,3 млрд. Вперше сфера «засвітилася» 4 липня, коли на ній з’явився напис «Привіт, світ» (Hello World).

Загалом тут можна розмістити майже 39 тис. глядачів, пропонуючи їм захоплюючі враження від перформансу. Світлодіодний екран має площу 54 тис. кв. метрів та вважається найбільшим таким у світі. Водночас приміщення виглядає неординарно не лише зсередини, але й ззовні.

Чистий звук у Sphere – це результат роботи 160 тис. динаміків. Також в приміщені встановлено обладнання, яке створює відчуття вітру та перепадів температури. І хоча все це звучить класно, деякі глядачі можуть поскаржитися на нудоту або запаморочення.

Арена призначена для проведення перформанс-шоу та концертів, але також може приймати деякі спортивні заходи, зокрема турніри з кіберспорту.