У Сан-Франциско деякі офісні будівлі можуть перетворити на житлові приміщення

У Сан-Франциско деякі порожні офісні приміщення можуть пристосувати до житла. Про це повідомляє SFGATE із посиланням на San Francisco Chronicles.

Наразі йдеться про вісім офісних будівель в центрі міста. Їхні власники відповіли на запит міста до орендодавців, зацікавлених у перетворенні своїх об’єктів на кондомініуми або квартири.

Очікується, що влада Сан-Франциско проведе індивідуальні зустрічі із зацікавленими власниками нерухомості щодо потенційного перепрофілювання будівель.

Якщо справа буде доведена до кінця, з офісів створять 1100 житлових приміщень. Найбільша будівля зі списку може «дати» 300 одиниць житла, а найменша – 40. Деякі приміщення вільні або частково вільні, в інших є орендарі, але термін їхніх договорів добігає кінця.

Історична будівля Warfield Building є однією з тих, яку можуть переобладнати під житло. Мова про приміщення на 5-9 поверхах. Загалом проєкт оцінюється в $9 млн. Якщо міська влада його схвалить, будівництво може розпочатися наприкінці цього року.

Нагадаємо, що за оцінками фірми Capital Economics, комерційна нерухомість в місті може значно втратити в ціні. Передбачається, що її вартість в 2023-2025 роках зменшиться на 40-45%.