В Instagram з’являться ШІ-інструменти для редагування зображень

Meta представила нові функції на основі штучного інтелекту для редагування зображень в Instagram, пише Engadget.

Йдеться про нові інструменти «restyle» та «backdrop». Перший нагадує надпотужний фільтр на основі ШІ – він дозволяє змінювати існуючі фотографії та надавати їм іншого вигляду. А от другий інструмент передбачає роботу із фоном зображення.

Поки невідомо, коли саме ці ШІ-інструменти запровадять на платформі. Але Meta вказує, що це станеться незабаром. Пости, створені за допомогою нових функцій, матимуть відповідну інформативну позначку. Це дозволить уникнути плутанини щодо авторства контенту.

Крім інструментів для редагування компанія показала нові стікери, які можна створювати за допомогою штучного інтелекту. Опція буде доступна в Instagram, WhatsApp, Messenger і Facebook Stories. Користувачі зможуть створювати їх за допомогою текстових підказок.

До слова, Meta може запропонувати користувачам у Європі варіант платної підписки у Facebook та Instagram, що передбачатиме відсутність реклами. Така ідея може бути для технологічного гіганта способом уникнення конфліктів з європейськими регуляторами у питаннях щодо конфіденційності даних, оскільки реклама в соцмережах ґрунтується на аналізі даних користувачів.