Millennia – конкурент Civilization від Paradox Interactive

Paradox Interactive та студія C Prompt Games анонсували глобальну покрокову стратегію Millennia, події якої охоплюють тисячоріччя історії людства. Так, це конкурент Civilization.

У грі буде десять епох, як історичних, так і альтернативних, які будуть послідовно змінювати одна одну, пропонуючи нові юніти, будівлі, нові правила та випробування. Кожна нація в Millennia може обрати власний «національний дух» та область інтересів: дослідження, війна, мистецтво, дипломатія тощо.

Автори обіцяють реалізувати у Millennia складну економічну систему, побудовану на ресурсах та продуктах, як-то папір, інструменти, зброя й таке інше. Бойові юніти можуть об’єднуватися в армії, доповнюючи властивості інших юнітів. І звісно ж, у грі будуть чудеса світу, космічна гонка (включаючи зустріч з інопланетянами), фінансові експедиції, підводні міста і ще багато іншого.

Розробкою займається студія C Prompt Games, створена ветеранами індустрії, які працювали над такими іграми, як System Shock 2, Age of Mythology, Age of Empires 2: The Age of Kings, Orcs Must Die, StarCraft, Diablo та WarCraft. З іншого боку, покрокових глобальних стратегій у цьому переліку нема.

Реліз Millennia заплановано на 2024 р. У гри вже є сторінка на Steam, тож можна додавати у Список бажаного.