Microsoft представила флагманський ноутбук-трансформер Surface Laptop Studio 2

На спеціальному заході в Нью-Йорку компанія Microsoft представила Surface Laptop Studio 2, флагманський ноутбук-трансформер з фокусом на креативну роботу. Зберігаючи естетику свого попередника, пристрій оснащений 14,4-дюймовим PixelSense Flow сенсорним дисплеєм з роздільністю 2400х1600 точок, частотою оновлення 120 Гц та співвідношенням сторін 3:2.

Studio 2 за ціною від $1 999 оснащений чип Intel Core i7-13700H, дискретною відеокартою NVIDIA RTX 4050, RTX 4060 або професійною графікою середнього рівня RTX 2000 Ada Generation, а також нейронним процесором Intel Gen3 Movidius 3700VC VPU AI Accelerator – це дебют прискорювача роботи ШІ від Intel у комп’ютерах на базі Windows.

Користувачі можуть конфігурувати пристрій з накопичувачем до 2 ТБ і 64 ГБ оперативної пам’яті LPDDR5x. Microsoft стверджує, що Studio 2 є найпотужнішим Surface з коли-небудь створених, пропонуючи вдвічі більшу продуктивність, ніж його попередник. Пристрій пропонує кілька варіантів підключення, включаючи два порти USB-C (USB4 / Thunderbolt 4 з DisplayPort та Power Delivery), один порт USB-A 3.1, картридер microSDXC і сумісність з Surface Slim Pen 2. Він також оснащений настроюваним і чутливим тактильним тачпадом, який Microsoft назвала «найбільш інклюзивним тачпадом на будь-якому ноутбуці».

Усунувши обмеження оригінальної Laptop Studio, Microsoft збільшила кількість портів, продуктивність і час автономної роботи пристрою. За словами компанії, вбудованого акумулятора на 58 Вт·год достатньо для 16-19 годин автономної роботи в залежності від конфігурації ноутбука.

Це оголошення відбулося на тлі змін у підрозділі апаратного забезпечення Microsoft, коли компанію покинув Панос Панай, великий прихильник багатофункціональних комп’ютерів. Юсуф Мехді, новий керівник підрозділів Windows та Surface, може запропонувати інше бачення майбутнього розвитку цього напрямку для Microsoft.