Вже значно ближче до консолей: блогер продемонстрував Resident Evil Village на iPhone 15 Pro

На презентації своїх нових смартфонів компанія Apple зробила окремий акцент на можливостях продуктивності iPhone 15 Pro як ігрових пристроїв та порівнювала цей досвід з відповідними консолями. Таке порівняння не є поодиноким випадком на перших демонстраціях оновлених флагманів, тому завжди викликає певний скептицизм.

Проте на цей раз справи дійсно кращі, ніж можна було одразу подумати.

Перші огляди iPhone 15 Pro почали з’являтися вчора. У своєму відеоогляді ютубер Вінсент Жонг зіграв у Resident Evil Village. Він зауважив, що гра вийшла у 2021 році. Спершу вона була доступна на PS4, PS5, Windows, Xbox One та Stadia, а пізніше, у 2022, також на macOS та Nintendo Switch. Цього року зʼявилася версія для iOS.

Для початку блогер зіграв за допомогою спеціального контролера для смартфонів. Потім він повторив цей досвід на зовнішньому моніторі та DualSense. В останньому випадку роздільна здатність зображення становила 1560×720 пікселів, а максимальне значення FPS — лише 30.

Проте варто зазначити, що навіть за таких умов, гра виглядала не так і погано. Й хоча пан Жонг зауважив, що «мірорінг, безумовно, не такий гарний, як гра на смартфоні», а ефекти «безумовно не такі, як на ігровій консолі», запис все ж демонструє, що подібний варіант дозвілля все ж має надії на майбутнє.

На презентації Apple також згадувала про рімейк Resident Evil 4, Death Stranding та Assassin’s Creed Mirage, які також будуть доступні для iPhone.

З урахуванням того, що результати тестів продуктивності iPhone 15 Pro вже впритул наближаються навіть до лептопів (наприклад, у відео Маркеса Браунлі iPhone 15 Pro в Geekbench вже може «потягатися» з Macbook Air M1), все ж можна уявити значно цікавіші ігри на смартфонах, ніж були раніше. Ба більше, такі розваги можна переносити на телевізор чи зовнішній монітор, знаходячись у відпустці чи маючи вільний час у відрядженні.

Apple взагалі останнім часом все частіше згадує про ігри. Наприклад, macOS Sonomа, реліз якої відбудеться наступного тижня, також матиме ігровий режим, а розробники вже мають додаткові інструменти для портування ігор.