iOS 17 та iPadOS 17 вийдуть 18 вересня, а macOS Sonoma – 26 вересня

Компанія Apple оголосила дати оновлення операційних систем для своїх гаджетів. Користувачі Mac отримають macOS Sonoma 26 вересня, а власники iPhone та iPad зможуть завантажити iOS 17 та iPadOS 17 вже 18 вересня. Про це пише AppleInsider.

macOS Sonoma запропонує користувачам нові екранні заставки та інтерактивні віджети для робочого столу, покращені функції відеоконференцій, оновлений браузер Safari та нові можливості для роботи з PDF-файлами.

Деякі оновлення також стосуються конфіденційності. Це – попередження про чутливий вміст, режим блокування та покращені можливості паролів, щоб гарантувати безпеку інформації користувачів.

macOS Sonoma буде доступна для власників MacBook Pro, Mac mini та MacBook Air 2018 року й новіших моделей, а також для користувачів iMac 2019 року та новіших моделей.

Що стосується iOS 17 та iPadOS 17, то тут компанія також обіцяє цікаві функції. Серед них – транскрипція голосової пошти в реальному часі. А ще – режим StandBy. Якщо під час заряджання через MagSafe смартфон повернути горизонтально, цей режим відображатиме на екрані інформацію так, що її можна буде роздивитися на відстані.

Ще одна функція – NameDrop. Вона дозволить миттєво ділитися інформацією з іншим користувачем iPhone простим піднесенням одного смартфона до іншого.

З-поміж іншого оновлення передбачає також вдосконалення iMessage, інтерактивні віджети та покращенні функції безпеки.

iOS 17 буде сумісна з iPhone XR або новішими моделями, а для iPadOS 17 треба мати iPad 6 покоління або новіший, iPad mini 5 покоління або iPad Pro 11 і 12,9-дюймові моделі першого покоління.