Компанія Alfa Romeo готує новий компактний електро-кросовер

Про це одночасно повідомляє видання Carscoops та кілька інших незалежних джерел – отже, схоже на правду. Про що йдеться? Йдеться про те, що компанія Alfa Romeo готує нову модель, яка має «закрити» одразу кілька ринкових сегментів.

По-перше, це буде дуже компактний кросовер: приблизно 4,1-метрова довжина та 1,8-метрова ширина, але дещо збільшений кліренс та висота кузова, привод лише на передні колеса. По-друге, новинка Alfa Romeo дозволить частково закрити питання наступника моделі МіТо: нехай це буде не хетчбек, а кросовер – проте теж компактний та зручний для міста.

Нарешті, третє: новий кросовер Alfa Romeo буде побудовано на платформі СМР/еСМР та отримає електричну версію. Найбільш вірогідним виглядає електромотор на 115 кВт (156 к.с.) та акумулятор на 54 кВт·год Останнього має вистачати на запас близько 380 км автономного пробігу.

Проте окрім електричної версії також очікується й гібридна. Наприклад, на це натягає графіка цифрової панелі приладів, де можна розгледіти тахометр. Відповідно до використаної платформи, варто очікувати гібрид на основі 1,2-літрового бензинового двигуна.

Дебют новинки Alfa Romeo заплановано на початок 2024 року – то ж залишилось недовго чекати, аби дізнатись всі подробиці та назву моделі.