На Rotten Tomatoes знайшли проплачені рецензії, репутація агрегатора – під загрозою

Репутація агрегатора кінорецензій Rotten Tomatoes опинилася під загрозою. Все через те, що деяким його критикам буцімто платили за позитивні відгуки до кіно. Про це повідомило видання Vulture, пише IGN.

Викриття стосується PR-компанії під назвою Bunker 15. За інформацією видання, вона платила деяким критикам по $50 за кожну позитивну рецензію до драми «Офелія» 2018 року.

Після появи перших рецензій рейтинг фільму на Rotten Tomatoes був невтішним – лише 46%. Але після позитивних проплачених відгуків, що фактично є маніпуляцією системою, рейтинг «Офелії» підскочив до 62%.

Vulture стверджує, що PR-компанія не лише платила за позитивні рецензії до стрічки, а й схиляла одного з критиків змінити свій негативний відгук на позитивний. У Bunker 15 ці звинувачення заперечили.

Водночас у Rotten Tomatoes заявили, що серйозно ставляться до чесності оцінок і не терплять жодних спроб маніпулювати ними.

Нагадаємо, що Rotten Tomatoes запустили в 1998 році з метою створити сайт, де люди зможуть отримати доступ до рецензій від різних кінокритиків. Фільми з рейтингом до 59% отримують штамп «гнилий», а від 60% – «свіжий».