EA SPORTS WRC – новий ралійний симулятор від Codemasters

EA SPORTS анонсувала новий ралійний симулятор від студії Codemasters – EA Sports WRC. Цього разу це офіційна гра гоночної серії по ліцензії FIA World Rally Championship, перша гра Codemasters з ліцензійними машинами з часів Colin McRae Rally 3 (2002).

Серед заявлених особливостей EA SPORTS WRC: можливість самостійно збудувати власну ралійну машину; оновлена система взаємодії машини з різноманітним покриттям трас; аутентичні машини серій WRC, WRC2 та Junior WRC; лівреї 2023 року; історичні перегони; 17 офіційних сучасних та історичних гоночних локацій; режими кар’єри, чемпіонату, кросплатформний мультиплеер тощо.

EA SPORTS отримала ліцензію WRC лише минулого року, попередні сім ігор серії WRC, остання з яких, WRC Generations, вийшла у 2022 році, розробляла французька студія Kylotonn.

EA Sports WRC вже має дату релізу – 3 листопада 2023 р. Серед платформ Windows ПК (EA app, Steam, EGS), PlayStation 5 та Xbox Series X/S. Попереднє замовлене на гру вже відкрито, вартість стандартної версії на Steam – 1 299 грн, зовсім небагато, як для EA.

Можна було б порадіти за Codemasters та за гравців, але трохи насторожує, що декілька попередніх гоночних ігор студії вийшли відверто слабкими, згадаємо хоча б Grid Legends (2022) та Dirt 5 (2020). З іншого боку, з іграми по ліцензії, як от з серією F1, якою студія займається з 2009 року, все більш ніж добре. Будемо сподіватися, що нова EA Sports WRC піде шляхом F1, а не Grid/Dirt.