Ілон Маск хоче подати до суду на ADL через звинувачення в антисемітизмі

Ілон Маск заявляє про наміри компанії X подати позов проти Anti-Defamation League (ADL) за наклеп. Про це повідомляє TechCrunch.

Мільярдер звинуватив ADL, організацію, яка бореться з антисемітизмом, у неправдивих звинуваченнях його і X в антисемітизмі.

«Щоб очистити ім’я нашої платформи від антисемітизму, схоже, у нас немає іншого вибору, крім як подати позов про наклеп проти Anti-Defamation League… о, яка іронія!» – повідомив Ілон Маск.

Між тим, він вважає ADL винною в падінні доходів X від реклами в США.

«Наші доходи від реклами в США все ще падають на 60%, в першу чергу через тиск на рекламодавців із боку ADL (так нам кажуть рекламодавці), так що їм майже вдалося вбити X/Twitter!» – підкреслив мільярдер.

Як відомо, недавно ADL повідомила про розмову з генеральною директоркою X Ліндою Яккаріно про боротьбу з мовою ненависті в соцмережі. Невдовзі після цього Ілон Маск лайкнув пости з хештегом #BanTheADL.

Антисемітизм був проблемою на платформі задовго до того, як Ілон Маск очолив компанію. Але відтоді, як він купив платформу, повідомлення про мову ворожнечі почастішали.