Bloodlines 2 повертається! Гру розробляє вже інша студія

Багатостраждальна Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, створення якої оточували скандали, перенесення дат та навіть відсторонення студії-розробника, повертається. Гра отримала нового розробника та нову дату релізу. Проєктом тепер опікується студія The Chinese Room, а сама Bloodlines 2 має вийти восени 2024 року.

Нагадаємо, Bloodlines 2 є сиквелом культової Vampire: The Masquerade – Bloodlines (2004), останньої гри легендарної Troika Games. Ідея створення сиквелу з’явилася ще у 2015 році, невдовзі після того, як Paradox Interactive придбала White Wolf Publishing та права на всесвіт World of Darkness.

Спочатку грою опікувалася студія Hardsuit Labs, але проєкт потрапив у виробниче пекло та череду скандалів, у тому числі пов’язаних з сексуальними домаганнями. Проєкт покинули декілька провідних розробників, реліз, який спочатку планувався на 2020 р., декілька разів переносили. У 2021 році Hardsuit Labs відсторонили від розробки, а проєкт мало не закрили. Але Paradox Interactive все ж таки вирішила продовжити розробку та ось нарешті ми маємо нову студію, нову дату релізу, та новий трейлер.

The Chinese Room, у чиїх руках зараз доля Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 – це британська студія, яка з 2018 р. є частиною Sumo Digital, яка, своєю чергою, з 2022 року є частиною китайської Tencent. The Chinese Room відома тим, що створила новий ігровий жанр «симулятора ходьби» у моді, а потім і грі Dear Esther (2008/2012). Крім того, з-під їх пера вийшли таки відомі наративні ігри, як Amnesia: A Machine for Pigs (2013), Everybody’s Gone to the Rapture (2015) та Little Orpheus (2020). У 2024 р. має вийти ще одна велика гра від The Chinese Room – горор Still Wakes the Deep. Побажаємо розробникам наснаги!