Технологічні мільярдери показали візуалізацію міста, яке вони хочуть збудувати в Каліфорнії

Дедалі більше подробиць стає відомо про наміри технологічних мільярдерів створити утопічне місто в Каліфорнії. Деталі про амбіційний проєкт розкриває San Francisco Chronicle.

Він називається «Каліфорнія назавжди» та вже отримав власний вебсайт. Тут представлена візуалізація проєкту, який планують створити на сільськогосподарських землях в окрузі Солано.

Середземноморська атмосфера на зображеннях нагадує грецьку чи італійську місцевість. Тут показані різні міські сценки, наприклад, пішоходи, які блукають вуличками між кафе та фермерськими крамницями, або робітники, що встановлюють сонячні батареї.

Окрім візуалізації майбутнього міста на сайті є заклик «розпочати розмову про східний округ Солано». Річ у тім, що про проєкт стало відомо відносно недавно. Наміри побудувати нове місто викликали доволі бурхливу реакцію з боку політиків, фермерів та захисників довкілля.

З-поміж іншого сайт «Каліфорнія назавжди» обіцяє «шанс для нової громади, добре оплачувану місцеву роботу, сонячні ферми та відкритий простір». На сайті також сказано, що округ Солано уособлює різноманітність каліфорнійських ландшафтів і людей, які його населяють.

«Це батьківщина сільського господарства та зеленої енергетики, які стабільно годують і забезпечують енергією наш штат, сильних громад середнього класу й найзавантаженішої бази Повітряних сил у країні, – йдеться в описі. – Східний округ Солано – це також територія, готова до створення нової громади. Ми раді розповісти нашу історію».

Крім цього, «Каліфорнія назавжди» представила одного з інвесторів проєкту – це Джон Дорр із Kleiner Perkins. Частиною команди, яка стоїть за проєктом, також називають колишнього гендиректора урбаністичного аналітичного центру SPUR у Сан-Франциско Габріеля Меткалфа.

«Каліфорнія назавжди» стверджує, що опитала 2 000 мешканців округу Солано, які заявили про потребу в хороших робочих місцях, підвищенні громадської безпеки, зменшенні кількості бездомних тощо.

Раніше повідомлялося, що технологічні лідери витратили $800 млн, щоб побудувати нове місто біля Сан-Франциско.