Formula 2 презентувала болід 2024 року

Напередодні Гран-прі Італії Formula 2 показала новий гоночний болід 2024 року, на якому наступне покоління пілотів буде торувати собі шлях до Formula 1.

Болід нового покоління, який буде використовуватися принаймні до 2026 року, було розроблено, щоб допомогти тим, хто прагне потрапити у Formula 1, тому його зроблено максимально наближеним до болідів королівських перегонів. Це стосується безпеки, зовнішнього вигляду, внутрішніх систем, продуктивності, стійкості та доступності, і, що важливо для сучасних «Формул», розумної ціни.

Оновлення мають збільшити кількість гонок колесо до колеса. Для цього були змінені носова частина боліда, передні та задні крила та конфігурація нижньої частини. Він також відповідає специфікаціям FIA 2024 щодо гальмування, зусилля на рульовому керуванні та ергономіки, враховуючи широкий спектр водіїв і роблячи чемпіонат максимально доступним.

Розробкою нового боліда знову займалася італійська компанія Dallara, яка постачає авто для перегонів IndyCar, World Series by Nissan, World Series by Renault, FIA Formula 2 (раніше GP2 Series), FIA Formula 3 (GP3 Series), Super Formula та інших серій.

Як і раніше, болід оснащений 3,4 літровим V-подібним шестициліндровим двигуном Mecachrome V634T 3.4 L, але цього разу з підтримкою нового синтетичного біопалива від Aramco.

Команди Formula 2 мають отримати першу машину до кінця грудня 2023 р., а другу – у січні 2024 року напередодні передсезонних випробувань.

Багато спостерігачів та експертів вважають чемпіонат Formula 2, у якому усі пілоти у більш рівному становищі, ніж у Formula 1, цікавішим та напруженішим за королівські перегони. Майже 100% сучасних пілотів Formula 1 прийшли в чемпіонат саме з Formula 2 (GP2 Series).