Студія Mimimi Games, що створила ігри Shadow Tactics та Desperados III, припиняє роботу

Не минуло й двох тижнів з релізу Shadow Gambit: The Cursed Crew, останньої гри німецької студії Mimimi Games, як стало відомо, що вона стане дійсно останньою в історії цієї неординарної команди. Студія припиняє роботу.

Mimimi Games зробила собі ім’я проєктом Shadow Tactics: Blades of the Shogun (2016), який став справжнім відродженням жанру тактичних stealth-стратегій, популярним наприкінці 1990-х і початку 2000-х років. Гравці полюбили Mimimi Games і вони продовжили у тому самому дусі, відродивши легендарний бренд з Desperados III (2020). Обидва проєкти мають виключно схвальні рейтинги Steam – 96% і непогані продажі, особливо Shadow Tactics: Blades of the Shogun, але продажі Desperados III в декілька разів поступаються Shadow Tactics.

Mimimi Games продовжила у тому самому дусі з Shadow Gambit: The Cursed Crew, яку багато користувачів називають вершиною жанру stealth-стратегій. Але… попри знову ж таки високий Steam-рейтинг – 94%, продажі гри в декілька разів нижче, ніж у Desperados III. Це дуже специфічний жанр, і на фоні гучних проєктів кінця літа дуже класна Shadow Gambit: The Cursed Crew просто загубилася.

Основною причиною припинення роботи студії керівництво Mimimi Games називає бажання приділяти більше уваги родинам, якими вони нехтували протягом 15 років через високе завантаження. Крім того, згадується і зростання вартості виробництва ігор, прибуток від яких не встигає за витратами на розробку, при збереженні якості кінцевого продукту.

Mimimi Games планує поступове закриття студії. Наразі команда готує патч для Shadow Gambit: The Cursed Crew, крім того, гра отримає додатковий контент. Усі робітники Mimimi Games отримають бонуси, пов’язані з релізом гри, і поміч у пошуку нової роботи. Ігри студії залишаться у продажу на всіх платформах.

Шкода, схоже, якісні ігри дійсно потрібні дуже невеликому прошарку гравців. Нам буде не вистачати Mimimi Games.