NASA та SpaceX відправили на МКС чотирьох космонавтів

NASA та компанія SpaceX успішно відправили чотирьох космонавтів із США, Євросоюзу, Японії та росії на Міжнародну космічну станцію. Про це пише The Verge із посиланням на космічне агентство.

Для цього SpaceX запустила із Космічного центру Кеннеді ракету Falcon 9. Вона вивела космонавтів місії Crew-7 на орбіту перед тим, як капсула Crew Dragon пристикувалася до МКС.

Після того, як космічний корабель Dragon, який отримав назву Endurance, автономно пристикувався до МКС, чисельність екіпажу станції зросла до 11 осіб. За кілька днів на Землю повернуться троє членів попередньої місії NASA під назвою Expedition 69.

«На борту станції, – каже адміністратор NASA Білл Нельсон, – екіпаж проведе понад 200 наукових експериментів і технологічних демонстрацій, щоб підготуватися до місій на Місяць, Марс і далі, приносячи користь людству на Землі».

Як відомо, запуск місії переносили. Останнього разу для того, щоб її керівники могли підтвердити, що системи контролю навколишнього середовища та життєзабезпечення функціонують належним чином.

Також двічі відповідні плани відкладали, щоб звільнити місце для запуску окремої місії із запуску супутника зв’язку Jupiter 3.