ASUS Zenfone 10 може стати останнім смартфоном серії, компанія хоче змістити фокус на ROG Phone

За даними тайванських ЗМІ, компанія ASUS вирішила припинити випуск серії Zenfone, що може зробити Zenfone 10 останнім смартфоном цієї лінійки.

За даними інсайдерів, ASUS проходить значну організаційну реструктуризацію. Це призвело до скорочення кількості працівників у відділі комп’ютерних технологій компанії на Тайвані та в Китаї. Спочатку планувалося перевести їх у підрозділи смартфонів, що діляться на команди Zenfone і ROG Phone, однак багато з цих співробітників були звільнені через те, що підрозділ Zenfone має бути ліквідовано.

Співробітників, які залишаться, планується перевести в інші відділи або інтегрувати в команду ROG Phone. Цей крок означає зміну фокуса для ASUS в сторону ігрових смартфонів ROG Phone, оскільки серія Zenfone не була значним гравцем на ринку Android. Попри те, що останні моделі, такі як Zenfone 9 та Zenfone 10, отримали схвальні відгуки, компанії не вдалося значно наростити їхні продажі.

Компанія ASUS ще не зробила офіційної заяви щодо припинення випуску серії Zenfone, але цей розвиток подій узгоджується з попередніми повідомленнями про зусилля компанії з реструктуризації.

Припиняючи випуск серії Zenfone, ASUS консолідує свої ресурси та зможе більше зосередитися на лінійці ROG Phone. З огляду на те, що компактні моделі Zenfone 8, 9 та 10 не змогли значно вплинути на ринкову долю ASUS, збільшення пропозиції смартфонів ROG Phone може підштовхнути продажі серед вже доволі великої аудиторії пристроїв Republic of Gamers (ROG). Остання має численну базу прихильників та відоміша за бренд Zenfone.