Поліція Англії встановила камеру зі штучним інтелектом на одній з головних магістралей Корнуолла. Через 72 години вона виявила майже 300 водіїв, які порушили закон. Через 5 днів це число зросло до 1 000. Про це пише Business Insider.

Окрему камеру виробництва компанії Acusensus на базі мініпричепа розгорнули на узбіччі магістралі A30, яка йде від Лондона на північний захід країни. Система перевіряє транспортні засоби у потоці, записує чіткі фото з використанням інфрачервоного спалаху, а також системи лінз та фільтрів. Потім штучний інтелект переглядає зображення, позначаючи ті, на яких можуть бути потенційні водії-порушники. Фотографії, позначені ШІ, надсилаються людині для перевірки. Якщо правопорушення було визначено правильно, водієві надсилається повідомлення про попередження або судове переслідування, залежно від важкості порушення.

Це не перший випадок використання камер з ШІ на дорозі, але кількість виявлених порушень цього разу вражає. І хоча більшість з них начебто незначні, як то 180 випадків невикористання пасків безпеки, та 117 випадків використання смартфона за кермом, за словами Адріана Лейска, голови відділу безпеки дорожнього руху поліції Девону і Корнуолла, кількість водіїв, які нехтують правилами безпеки, розчаровує.

«Ми використовуємо цю нову технологію, щоб надіслати чітке повідомлення кожному, хто продовжує використовувати телефон за кермом. Тебе спіймають», – сказав Лейск.