Зміни в Steam можуть призвести до підвищення цін на ігри в деяких країнах

Valve, компанія, що стоїть за популярною ігровою платформою Steam, внесла зміни до своєї політики мінімальних цін для деяких валют, відмінних від долара США, що може мати наслідки для тих, хто продає ігри та доповнення за ціною нижче $5, повідомляє Engadget.

Valve попередила видавців та розробників ігор, що якщо вони не змінять свої ціни, їхні ігри та завантажуваний контент (DLC) можуть стати недоступними для придбання в певних регіонах. Щобільше, ці видавці та розробники, можливо, не зможуть пропонувати такі ж значні знижки, як раніше.

Основна мета переглянутої політики Valve – привести мінімальні ціни у відповідність до рекомендованих курсів конвертації валют, які компанія надала в жовтні минулого року. Ці рекомендації були оновлені, щоб врахувати значні коливання вартості деяких валют з плином часу.

Тепер Steam є два мінімальні пороги цін:

  1. Мінімальна базова ціна, яку можна встановити на будь-який продукт у Steam, має бути не менша ніж конвертована згідно з рекомендаціями Steam сума $0,99.
  2. Мінімальна сума трансакції становить 50% від мінімальної базової ціни, що дозволяє встановлювати знижки навіть на найдешевші продукти. Вона приблизно дорівнює $0,49.
  • На продукт, що коштує $0,99–$1,98, можна встановити знижку до 50%.
  • На продукт, що коштує $1,99–$4,98, можна встановити знижку до 75%.
  • На продукт, що коштує $4,99 і більше, можна встановити знижку до 90%.

Ця зміна вимагає від розробників і видавців переглянути ціноутворення на свою продукцію в певних країнах. Вони також повинні стратегічно підходити до того, як вони пропонують знижки. Для ігор, які зазвичай коштують $4,99 або менше, видавці та розробники повинні переконатися, що під час розпродажів ціна не буде нижчою за встановлений поріг. Щоб допомогти їм в управлінні цими змінами, Valve надає інструменти для управління цінами та знижками в Steam.

Крім того, ця зміна політики може вплинути на гравців, які створюють акаунти Steam у різних країнах, щоб отримати вигоду від регіональних цінових відмінностей. Хоча на ігри-блокбастери нові порогові значення не вплинуть, гравцям може стати менш доцільно змінювати своє віртуальне місцезнаходження на такі країни, як Туреччина та Аргентина, щоб отримати знижки на інді-ігри та інші ігри зі значними знижками.