Google тестує асистента зі штучним інтелектом, який дає життєві поради

Google тестує персонального асистента зі штучним інтелектом, який здатен надавати життєві поради. Про це повідомляє The New York Times.

Над цією розробкою впродовж кількох місяців працювали ШІ-лабораторії DeepMind та Brain. Тож тепер група випробовує результати своєї роботи.

Команда зосередилася на тому, щоб асистент міг виконувати щонайменше 21 різних типів особистих і професійних завдань, зокрема мав здатність надавати життєві поради, ідеї, інструкції з планування та підкази в навчанні.

Функція створення ідей проєкту може дати користувачам рекомендації, виходячи з ситуації. Функція навчання може допомогти здобути нові навички або вдосконалити вже наявні. А функція планування може створювати фінансовий бюджет, а також плани з харчування та тренувань.

Зараз підрядник Scale AI, який працює з Google DeepMind, зібрав експертів у різних галузях для тестування можливостей асистента. З-поміж іншого, вони перевіряють його здатність відповідати на особисті питання про проблеми в житті людини.

Проєкт свідчить про нагальність зусиль Google, спрямованих на те, щоб вийти в лідери серед виробників штучного інтелекту, і демонструє зростаючу готовність довіряти системам ШІ виконання важливих завдань. Він також може ознаменувати відхід від попередньої обережності Google щодо генеративного ШІ.

До слова, в Японії ШІ підказуватиме покупцям в супермаркеті, що саме їм варто придбати. Технологія Fujitsu за допомогою відеокамер виявляє покупців, що затримуються біля вітрин, порівнюють товари або реагують на інформацію в магазині.