Chrome 117 буде сповіщати користувачів, що розширення зникло з вебмагазину браузера

У майбутньому випуску Chrome 117 компанія Google представляє нову функцію, яка активно сповіщатиме користувачів про те, що розширення відсутнє у вебмагазині Chrome, повідомляє The Verge. Про це оновлення розповів Олівер Данк (Oliver Dunk), інженер зі зв’язків з розробниками розширень для Chrome. Ця функція покликана допомогти користувачам відстежувати розширення, які могли б бути:

  • Видалені розробником;
  • Вилучені з переліку через порушення політики інтернет-магазину Chrome;
  • Ідентифіковані як шкідливе програмне забезпечення.

Розширення, які відповідають цим критеріям, відображатимуться в розділі «Перевірка безпеки», розташованому в налаштуваннях конфіденційності та безпеки Chrome. Якщо користувачі вирішать натиснути на кнопку «Перевірити», вони будуть перенаправлені до своїх розширень. Тут вони можуть або видалити їх, або проігнорувати попередження. Дунк також пояснив, що розширення, визначені як шкідливе програмне забезпечення, будуть автоматично деактивуватися, як це було в попередніх версіях Chrome.

Однак це не єдине покращення безпеки, яке Google представила для Chrome. Іншим важливим оновленням є автоматичне перетворення всіх URL-адрес http:// на більш безпечний варіант https://. Ця зашифрована версія HTTP гарантує, що трафік користувача залишається конфіденційним.

Навіть якщо користувач натисне на посилання, яке явно використовує http://, Chrome спробує оновити його до https://. Якщо оновлення не вдасться, Chrome повернеться до початкового URL-адреси http://. Google має намір зробити цю функцію доступною для всіх користувачів найближчим часом.

Нарешті, Google оголосив, що незабаром Chrome буде відображати попередження, коли користувачі намагатимуться завантажити файли з високим ступенем ризику, використовуючи незахищене з’єднання. Це оновлення планується випустити в середині вересня.

Google надав зразок зображення, щоб проілюструвати, як виглядатимуть ці попередження.