Baldur’s Gate 3 випередила The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, отримавши вищий бал на основі відгуків на Metacritic

Baldur’s Gate 3 випередила The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, поки що закріпивши за собою позицію гри з найбільшою кількістю позитивних відгуків у 2023 році.

Хоча багато хто очікував, що The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom від Nintendo стане беззаперечним лідером цього року, проте Baldur’s Gate 3 зуміла вирватися вперед на Metacritic. Гра отримала вражаючу сукупну оцінку критиків 97/100, лише на один бал випередивши «Зельду» (96/100).

Однак варто зазначити, що оцінки на Metacritic можуть коливатися, особливо незабаром після виходу гри, коли нові відгуки все ще додаються. Хоча більшість рецензій на Zelda, швидше за все, враховані, Baldur’s Gate 3 наразі має лише 26 рецензій професійних критиків на Metacritic, що свідчить про те, що її оцінка ще може змінитися.

Втім Larian Studios, розробник Baldur’s Gate 3, має більше причин святкувати. Їхня гра не лише отримала схвальні відгуки критиків, але й найвищі оцінки користувачів. Щобільше, протягом двох вихідних поспіль Baldur’s Gate посідала друге місце за кількістю завантажень у Steam, випередивши такі популярні ігри, як Dota 2 та PUBG: Battlegrounds. Лише CS:GO мала більше одночасних гравців у цей період.