Work.ua заявив про відмову у співпраці з компаніями, що не вийшли з росії, але на сайті досі можна знайти пов’язані з ними вакансії

Популярний сайт пошуку роботи Work.ua опублікував маніфест відмови від співпраці з компаніями, що не вийшли з російського ринку та закликав інші українські бізнеси та людей підтримати цю ініціативу.

«Відсьогодні Work.ua припиняє надавати будь-які послуги компаніям та брендам, що не вийшли з російського ринку, і розриває з ними всі контракти. Ми також закликаємо інші бізнеси та людей зробити такий крок — відмовитись від будь-якої співпраці з ними» – йдеться у заяві компанії.

У Work.ua зазначають, що пішли на цей крок через 1,5 року після початку повномасштабного вторгнення росії, адже цього часу було більш ніж достатньо для компаній, щоб вийти з ринку країни-агресора. Окрім того, таким способом Work.ua хочуть звернути увагу європейських офісів компаній про неприпустимість подальшої роботи в росії.

«Так, звичайно, ми знаємо, що дуже багато українських команд та топменеджерів цих брендів робили й роблять надзвичайно багато для допомоги ЗСУ та Україні. В тому числі, щоб донести весь наш біль і неприпустимість співпраці з росією до європейських офісів і їхніх рад директорів. Ви робили дуже багато. Все, що могли. Дякуємо вам за це. Та треба визнати, що вас не почули. Для них гроші залишились важливішими за ракети, що падають на голови ваших дітей. А отже, настав час наступного кроку — відмовитись від їхніх брудних грошей. Написати заяви на звільнення» – заявив Артур Міхно, співзасновник та CEO Work.ua.

Список компаній, які не вийшли з ринку росії, Work.ua взяли з сайту НАЗК «Війна і санкції» та їхнього списку «Міжнародні спонсори війни», а також проєкту Leave Russia від Київської школи економіки. Надалі компанія планує його розширювати.

Це хороше і правильне починання, але поки що, судячи з усього, Work.ua видалив в основному прямі вакансії компаній, які продовжують працювати в росії. Водночас на сайті пошуку роботи можна знайти вакансії пов’язані із продукцією Nestle, Unilever, а також дочірню компанію OTP Bank – OTP Leasing.

Будемо сподіватися, що Work.ua зможуть слідувати своєму маніфесту та вчасно видаляти вакансії компаній, які працюють в росії.