Концепт-кар Opel Experimental: натяки на новий дизайн та новий купе-кросовер

Нещодавно компанія Opel показала свій новий концепт-кар з доволі простою та логічною назвою – Opel Experimental. Вже з першого погляду зрозуміло, що він не має шансів на втілення у серію: занадто футуристичний. Але ж, концепт несе купу натяків на те, що ми згодом побачимо від Opel в інших серійних моделях.

Перш за все, йдеться про пошук нової форми кросовера середнього класу. Як це зараз модно, концепт Opel Experimental натякає на тип кузова купе-кросовер: похила задня частина, великі колеса та динамічно окреслені колісні арки. Також увагу привертає відсутність хрому (він зараз не в фаворі у Європі) та нове рішення щодо оформлення фірмового «обличчя» Opel Vizor.

Другим цікавим фактом є використання нової платформи для електромобілів та наявність повного приводу – тобто, тут має бути два електромотори. Хоча про їх потужність нічого не сказано, як і про розмір акумулятора.

Зате багато сказано про системи автономного керування (навіть передбачено складання керма) завдяки численним датчикам, радарам, камера. Цікаво, що кілька камер будуть використовуватись й замість дзеркал заднього – яких, звісно, немає. Однак що тут має бути, то це «просунута» аеродинаміка, на що працюють закрилки попереду і позаду та навіть особливі колісні диски RONAL.

Отже, концепт-кар Opel Experimental – це саме експеримент та пошук нового майбутнього для Opel. Яке, зрештою, може виглядати у стилі купе-кросовер та отримати назву Opel Grandland або Opel Insignia.