Google анонсував оновлення Chrome, щоб покращити ефективність роботи браузера

Google анонсував оновлення Chrome для мобільних і десктопних пристроїв, які зосереджені на інтеграції та ефективності. Про це повідомляє Engadget.

Нові мобільні функції спрямовані на вдосконалення процесу пошуку, тоді як Chrome для настільних комп’ютерів спрощує завантаження та доступ до файлів з інтернету.

У мобільному Chrome на новій вебсторінці є категорія «Популярні пошукові запити» (Trending searches). Під час введення запиту тут з’являється десять рекомендацій замість попередніх шести.

Що стосується Chrome для настільних комп’ютерів, то можна попрощатися з незграбною панеллю завантажень, яка з’являється внизу екрана. Надалі завантаження з’являтимуться у верхньому правому куті браузера, поруч із зображенням акаунта користувача.

Коли користувач захоче щось зберегти, навколо іконки з’явиться коло, яке стане синім після завершення завантаження. На кнопку можна натиснути й переглянути, що було збережено впродовж 24 годин, відкрити папку з певним файлом, повторити, призупинити чи скасувати завантаження.

Раніше повідомлялося, що браузер Chrome найближчими місяцями отримає функцію розпізнавання документів у вигляді зображень і перетворення їх на текст. Це частина більшої ініціативи з забезпечення доступу до вебконтенту людей з вадами зору або проблемами у сприйнятті текстової інформації.