Кінозали, павільйони та продакшн: в Абу-Дабі до 2025 року побудують студійний комплекс

В столиці ОАЕ Абу-Дабі, де знімали частини голлівудських франшиз «Дюна», «Зоряні війни» та «Форсаж», побудують великий студійний комплекс twofour54 Studios. Про це повідомляє Variety.

Оголошення про інвестиції в студію світового рівня з’явилося на тлі того, як сусідня Саудівська Аравія починає набирати обертів у залученні міжнародних продакшенів.

«Twofour54 Studios стане майбутнім, готовим до віртуального виробництва, з підтримкою метапростору та повноцінним виробничим майданчиком, що задовольнить високий попит на регіональному та глобальному ринку», – оголосив державний медіа- та продюсерський центр twofour54.

Комплекс займатиме площу понад 100 акрів. Він матиме різноманітні павільйони, офісні приміщення, а також приміщення для постпродакшну та кінозали.

«Креативні індустрії були визначені як один із пріоритетних секторів Абу-Дабі з огляду на важливу економічну та соціальну цінність, яку вони створюють», – сказав гендиректор ADNEC Group Хумаід Матар Аль-Дахері.

Передбачається, що запуск комплексу дозволить створити нові робочі місця, сприятиме розвитку місцевої економіки та виведе кіно- та телевиробництво на новий рівень.

Як відомо, Абу-Дабі набуває все більшої популярності як місце для міжнародного виробництва. Окрім голлівудських зйомок, місто та пустеля навколо нього також приваблюють боллівудські постановки.