Motorola представила бюджетний смартфон Moto G14

Сегмент недорогих смартфонів продовжує поступовий розвиток, де також представлені й гаджети компанії Motorola. Сьогодні стартували передзамовлення чергової подібної моделі Moto G14 — послідовника презентованої на початку цього року моделі Moto G13.

Серед найбільших переваг Moto G14 над попередньою версією можна зазначити збільшення роздільної здатності дисплея до Full HD+. Щоправда, це відбулося коштом зменшення частоти оновлення зображення до стандартних 60 Гц (у G13 було 90 Гц).

Нова модель використовує процесор Unisoc T616. Як і Helio G85 в G13, це 12-нанометровий чип, який складається з двох ядер Cortex-A75 (2 ГГц) та шести Cortex-A55 (1,8 ГГц), але графічним прискорювачем тут виступає не Mali-G52 MC2, а Mali-G57 MP1. Пам’яті не дуже багато: 4 ГБ ОЗП та 128 ГБ в накопичувачі. Але останній можна доповнити картою microSD до одного терабайта, яка не заважатиме ще двом слотам для SIM-карт.

Пристрій одразу надходить з Android 13.

Смартфон все ще має дві камери: основну з роздільною здатністю 50 МП (другий об’єктив поряд із нею є допоміжним для визначення глибини світлини), та фронтальну — 8 МП.

Ємність батареї Moto G14 становить 5 000 мА•год. Пристрій має підтримку 15-ватного заряджання (у G13 було максимум до 10 Вт), а в комплекті є блок живлення потужністю 20 Вт.

Разом із цим смартфону також отримав захист від вологи та пилу за стандартом IP52, 3,5-міліметровий роз’єм для гарнітури з підтримкою радіо, сканер відбитків пальців на боковій панелі, стереодинаміки та два варіанти кольору: Steel Gray та Sky Blue (пізніше також будуть опції Pale Lilac та Butter Cream Vegan Leather).

Поки що Moto G14 запускають лише на індійському ринку (до речі, виробляється вона так само в Індії) з цінником приблизно у $120.