Компанія Audi буде створювати електромобілі на китайській платформі SAIC

Як мінімум, про це заявляє видання Autocar. Про що точно мова? Нещодавно з’явилась інформація, що компанія Audi шукає партнера для створення нових електромобілів. Йшлося про моделі для китайського ринку, то ж і партнера шукали китайського. Й тепер все визначено – партнером виступить компанія SAIC.

Причиною цих процесів є затримка розробки власної платформи SSP, на якій мали будувати перспективні електричні новинки Audi. Причому схоже, що затримка пов’язане не з «залізом», а з «софтом»: операційною системою для забезпечення третього рівня автономності. У будь-якому випадку – платформу SSP ще чекаємо, а ось нові китайсько-електричні моделі Audi можуть з’явитись вже незабаром.

Як основу обрано платформу, що наразі використовується для електромобілів IM LS7 та IM LS7 SUV. Така платформа дає можливість гнучко змінювати колісну базу в межах 2,8-3,2 м та пропонує сучасну 800-вольтну архітектуру. А тепер цікаво: чи не завершиться все тим, що вже наявна платформа зрештою буде використана й для глобальних майбутніх електромобілів Audi?..