ChatGPT тепер може запам’ятовувати, хто ви та чого хочете

В ChatGPT з’явилася нова функція, яка називається «користувацькі інструкції». Її мета – вказувати чат-боту те, що він має знати про користувача та як він має відповідати на запитання, пише The Verge.

Ця функція поки знаходиться в бета-версії та працюватиме на всіх пристроях, де є ChatGPT. Але особливо корисною вона буде на мобільних пристроях. Зараз функція доступна для ChatGPT Plus скрізь, крім Великої Британії та ЄС.

«Зараз, якщо ви відкриваєте ChatGPT, він мало що знає про вас. Якщо ви починаєте нову тему, вона забуває все, про що ви говорили в минулому. Але є речі, які можуть бути застосовні до всіх розмов», – пояснила Джоанна Джанг, яка працює над модельною поведінкою і продуктом в OpenAI.

Вона додала, що ідея функції полягає в тому, щоб полегшити ChatGPT знайомство з користувачами, і тоді він може стати набагато швидшим і кориснішим віртуальним помічником. А частина роботи будь-якого хорошого асистента – знати, що й коли потрібно та важливо.

Нагадаємо, за даними інтернет-аналітичної компанії Similarweb, в червні мобільний і десктопний трафік на сайті ChatGPT впав на 9,7% по всьому світу. Якщо дані Similarweb є точними, це падіння стало першим випадком, коли чат-бот OpenAI зіткнувся зі зменшенням кількості користувачів. У червні трекер додатків Sensor Tower також зафіксував падіння завантажень iOS-клієнта ChatGPT після піку на початку місяця.