В Україні працюють над запровадженням механізму «єБронювання»

Міністерство економіки та Міністерство цифрової трансформації працюють над механізмом електронного бронювання. Про це заявив заступник міністра економіки Ігор Фоменко, повідомляє Укрінформ.

«Крок, який ми зараз робимо, з урахуванням такого великого обсягу роботи, – це будуємо разом з Мінцифри умовно «єБронювання». Попередньо, те що ми проговорюємо з Мінцифри, це буде послуга, де підприємство буде створювати свій кабінет, заходити, вводити дані військово-облікової спеціальності, дані працівників, автоматично з Пенсійного фонду та Податкової буде підтягуватись вся необхідна інформація. І потім, ледь не автоматично, якщо немає обмежень, буде видаватися електронне бронювання», – сказав він під час зустрічі Європейської Бізнес Асоціації з представниками Мінекономіки.

За його словами, цей електронний документ міститиме QR-код – його можна буде роздрукувати. Це буде підтвердженням бронювання людини.

«Думаю, що на все це піде десь три місяці, тому що це повністю буде руйнувати діючий алгоритм бронювання. І 76-ту постанову теж будемо повністю переписувати з урахуванням того, що це буде діджиталізований процес», – зазначив Ігор Фоменко.

Також заступник міністра підкреслив, що понад 500 тис. військовозобов’язаних уже заброньовано. Крім цього, понад 4 тис. підприємств визначено критично важливими без врахування тих, які визначають обласні військові адміністрації.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві економіки працюють над питанням, щоб зробити ФОП і гіг-спеціалістів доступними для бронювання від мобілізації.